0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni
Od zemlje do trte
Od zemlje do trte

Vsako potovanje ima svoj začetek. Naš začetek je preprosto narava. Njeno bogastvo pa je opoka.

Vinograd

Naša vina svoje potovanje začnejo globoko v koreninah med opoko, med trtami na terasastih pobočjih, kjer se predajajo objemu vplivov Alp in Sredozemlja ter si šepetajo zgodbe v naših tudi 40 let starih vinogradih. Narava je v Brdih edinstvena. Pustiti ji moramo svobodo, da lahko ustvarja. Spoštljivo jo negujemo vse leto in čakamo, da obrodi svoje sadove.

Vinograd

Rebula

Kraljica briških sort. Muhastega karakterja, marsikdaj nehvaležna, a v spoštljivih rokah preseneti z izredno kvaliteto. Je avtohotna sorta Brd, poznali naj bi jo že v rimskih časih, bila je ljubljenka aristokracije v srednjem veku, sloves izbranega vina je nadaljevala v času Ilirskh provinc, visoko so jo cenili na Habsburškem dvoru v času Marije Terese. Danes njeno ime sodi med najboljša bela vina na svetu.

Rebula

Opoka

Če je rebula kraljica, je opoka njen prestol. Brez prestola kraljica ne more vladati. Opoka je zlati podpis pod vinom naše regije in je najznačilnejši element našega edinstvenega terroirja. Rebula najbolj izrazito razvije svoj potencial prav na težkih, suhih in strmih legah na opoki, od koder črpa svojo prepoznavno mineralnost, nežno cvetico in prijetno svežino.

Opoka

Brda

Ena najkakovostnejših regij za bela vina na svetu so Brda postala prav zaradi vere v svoje največje bogatstvo, avtohtono sorto rebulo. Tukaj obiskovalca pričakajo magični, brezmejni griči prekriti z vinogradi, od koder se v daljavi obzorje na eni strani steka v Tržaški zaliv in na drugi zaokroži z alpskimi vrhovi, kar pa niso le prelepe kulise, temveč odraz edinstvenega spoja podnebnih vplivov v regiji. Že zasaditev vinogradov na strmih terasah pozornemu očesu da vedeti, da se trte tukaj obdelujejo le z rokami. Opojnost podobi dodajajo barve letnih časov, vonj trt in sadnega drevja, zvoki narave ob petju ptic, prijetna poletna sapa, ki se preliva v dolino prek teras neskončnih vinogradov. To so Brda. Tukaj z zgodbo o vinu živimo že stoletja.

Brda