0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni
Naša zgodba
Naša zgodba

Naša zgodba je potovanje

Potovanje iz generacije v generacijo. Od vizije do uresničitve.

Med generacijami

se tkejo najlepše in najmočnejše vezi, prek katerih se pretaka družinsko izročilo, preliva se skozi sode in steklenice ter se vsakič odrazi skozi tisti pravi okus vina. Okus, ki pove vse.

V njem se skriva spoštovanje do očeta, pradeda, ljubezen do sina. V okusu vina je prostor le za resnico. V njem se do zadnje potankosti izkaže vse znanje in trud generacij, tako kot se sinovom in vnukom počasi rišejo enake gube kot dedom.

Naša zgodba je potovanje

Vinska tradicija

družine Simčič sega vse do leta 1812, ko so bila Brda revna dežela in so tukajšnji kmetje vajeni trdega dela z jekleno voljo premagovali neizprosne izzive narave ter se težko preživljali s prodajo vina in sadja.

Današnjo podobo Brd z vibrantno, vrhunsko vinsko ponudbo, ki je Brda povzdignila pod globalne žaromete kot eno najbolj vznemirljivih novih regij za belo vino na svetu, pa je tlakoval prav Zvonimir Simčič z domačije Medot, ki je v povojnem razvoju regije odigral ključno vlogo na področju proizvodnje vina. Sledil je razcvet.

Vinska tradicija

Zvonimir Simčič

Z voljo jeklenega Brica in prebojnim strokovnim znanjem svojega časa, ki ga je pridobil kot študent ene najuglednejših mednarodnih enoloških šol v Italiji, je počasi, a vztrajno utrjeval povsem nov pogled na dolgoročni, vrhunski potencial regije.

Zaradi zaslug za ohranitev in množično sajenje sorte rebula je dobil nadimek oče rebule, zaradi prispevka k vsesplošnemu razcvetu regije pa je postal častni občan Brd. Ob upokojitvi iz kleti je vse izkušnje in znanje prelil v svojo ultimativno željo, da bi iz rebule razvil resno, klasično penino, ki bi lahko bila postavljena ob bok šampanjcem.

Tako je nastal Medot.

Zvonimir Simčič
Wine is a work of art!

In tukaj se začne potovanje od nonota do vnuka, od trte do trte, od letnika do letnika. Tako se prenaša skrb za družinsko izročilo in tlakuje pot za nova potovanja z rebulo, ki ohranjajo in nadgrajujejo vizijo Medota.

Wine is a work of art!