0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni
07.12.2021

Podariti vino ali penino – 3 ideje in 1 nasvet

Podariti vino ali penino – 3 ideje in 1 nasvet
Wine is a work of art!

Podariti vino je šik. Penino - še bolj šik. Z dobro izbrano steklenico vina ali penine glede na priložnost boste gotovo naredili vtis. Kadar jo dopolni še primerna embalaža, pa boste svojemu darilu dodali tisto piko na i, ki si jo zaslužita tako vino kot obdarjenec.

Wine is a work of art!

Obdarovanje je od pradavnin povezano s samim bistvom človeka. Z izražanjem občutkov, izkazovanjem pripadnosti in ljubezni ali ogledovanjem sebe v očeh drugih se uresničujemo kot socialna bitja. Obdarovanje nas predvsem poveže. Povezovanje z ljudmi okoli nas pa nam daje občutek smisla in zadovoljstva, ki razsvetljuje dušo in v nas prebudi tisto najboljše.

Ni potrebno biti velik poznavalec vin, da lahko izberete zares dobro steklenico za darilo. Ponujamo vam nekaj idej:

1. Ko podarjamo vino, podarjamo zgodbo

Naj bo vaš izbor zasnovan na zgodbi vinske kleti in domačije, kjer se znanje preliva skozi generacije in je ponos vsakega vinarja. Lahko je na osnovi vinarjevega odnosa do narave, umetnosti, ki jo izkazujejo skozi etiketo, ime vina ali na osnovi izraženih vrednot, ki jih izžarevajo vina, kot so eleganca, harmonija okusov...

Najdite navdih v zgodbi

2. Morda ne poznate vinskega okusa obdarjencev, lahko pa poznate njihov okus za hrano

Naslonite vaš izbor na spajanje s hrano. Nagovorite vaše obdarjence s priznanjem mojstrstva v domači kuhinji z izbiro vina, ki se na primer odlično poda k ribjim jedem, če veste, da imajo radi ribe, pri tem pa vam lahko pomaga vsak svetovalec v specializirani trgovini ali preprosto iskalnik po spletu. Če želite narediti poseben vtis in pokazati izvirnost, podarite gurmanske penine, ki lahko spremljajo obed. Pri vseh naših peninah boste našli natančno navedbo hrane, h kateri se odlično podajo. Presenetite.

Najdite navdih v zgodbi

3. Letnice in spomini

Spomini so tisto, kar največ šteje v življenju. Posebno darilo lahko nosi tudi simbolno vrednost v času. To pa ni nujno le letnica rojstva. Lahko je letnica, ko ste to osebo prvič spoznali, lahko je povezana s spominom na nekaj lepega, na potovanje ali posebne življenjske dogodke in odločitve. Pri vsaki kleti lahko preverite aktualno izbiro letniških vin.

Medot Millésime

Darilna embalaža naj podpira izbiro vina

Z vrhunskim vinom vsekakor pri darilu ne boste zgrešili in v Sloveniji imamo resnično možnost vrhunske izbire na domačih tleh. Ne pozabite pa, da je pri tem pomembno tudi, kako je vino zapakirano, saj je darilna embalaža pomemben element, ki zaokroži darovanje. Če ste se resnično potrudili pri izbiri vina, bo darilna embalaža pomembno prispevala k celotnem vtisu. Bolj, ko je vino kakovostno, elegantnejša naj bo darilna embalaža. Ne gre le za to, da bo dokončno poudarila karakter vašega izbora z eleganco ali usmerjenostjo k naravi ali kakšno drugo značilnostjo, temveč bo predvsem poudarila vrednost izdelka in nenazadnje vaš odnos do te vrednosti.

Drugače povedano, vino brez posebne zgodbe v darilni vrečki brez posebne zgodbe lahko deluje, kot da ste se pravkar rešili ene pogrešljive steklenice iz domače vinske vitrine. Ko se z izbiro potrudite, pa naj to dopolni še ovoj. Če imate umetniško žilico, boste gotovo imeli nešteto idej, kako zaviti darilo. Vsekakor pa je zanesljiv dodatek originalna darilna embalaža vinarja ali kleti, posebej, ko gre za butično izbiro.

Pri Medotu smo poskrbeli za možnost nakupa darilne embalaže za naše penine. Tako boste vsako našo penino lahko kupili skupaj s pripadajočo darilno škatlo iz kartona, ki bo poudarila eleganco. Za bolj posebne priložnosti lahko za embalažo izberete unikatno leseno škatlo z napisom Medot, ki bo vašemu darilu vdahnila pridih tradicije in prestiža.

Ponudba vin

Izključno leseno škatlo pa priporočamo za letniške penine, ki so narejene le iz najboljših letnikov grozdja in predstavljajo vrhunec naše peneče ponudbe. Tudi med šampanjci se boljši od splošno znanih ločujejo po času zorenja na kvasovkah, saj zorijo po 8 in več let, prav tako pa tudi Medotove letniške penine zorijo najdlje.

Lesene škatle so bile že tradicionalno namenjene transportu dragih steklenic vina, ki pa so prav zaradi te značilnosti, da spremljajo najdragocenejša vina, postale zaželen dekor v zbirateljskih sobah in kleteh. Včasih le za okras, včasih tudi za praktično uporabo. Če doma nimate posebne vinske kleti ali zbirateljskih ambicij, pa je še ogromno odličnih idej za uporabo prelepih lesenih škatel – lahko postanejo okrasni okvir za cvetlične lončke, sveče ali pa začimbe v kuhinji, lahko postanejo ptičje hišice ali pa iz njih ustvarite predalnike, vanje zložite brisačke v kopalnici...

Nekaj posebnega je tudi ritual, za katerega se ne ve natančno, od kod izvira, ko po poročnem obredu mladoporočenca v leseno škatlo z žeblji zakujeta izbrano vino skupaj z zaobljubami, ki si jih bosta želela prebrati ob odpiranju. Običajno vnaprej določita, katera obletnica bo namenjena odpiranju in okušanju sadov skupnega časa, skladno s tem pa izbereta tudi vino, ki v sebi nosi potencial, da bo prav takrat na vrhuncu. Takšna navdihujoča zaobljuba pa je možna tudi brez uradne poroke, ob kakšni lepi priložnosti.

Torej, obljubljeni nasvet za konec: vedno izberite embalažo, ki podpira vsebino darila. Naj ne bo bolj zahtevna, kot je vino ali priložnost, in seveda obratno, če je vino zelo posebno, naj bo takšna tudi embalaža. Vaše darilo naj bo neponovljiva zgodba, ki vas bo z obdarjeno osebo povezala na neponovljiv način.

Wine is a work of art!

Ob nakupu penin Medot bodite pozorni na ponudbe skupaj z darilno embalažo:

Medot Rose

Kupi

Medot Brut 48

Kupi

Medot Extra-Brut Cuvée

Kupi

Medot Millésime 2013

Kupi
Wine is a work of art!

Lahko si nabavite darilno embalažo posebej in jo imate pri roki, kadar jo potrebujete za darila.

Kupi

Včasih boste našli tudi posebne darilne ponudbe:

Ob nakupu 3 steklenic magnum darilo šampanjski zamašek ZZYSH, ki na enostaven način ohrani odprto steklenico šampanjca še nekaj tednov.
O magnum peninah pa lahko tudi več preberete v našem blogu.
Kupi
Wine is a work of art!

Individualno ponudbo darilne embalaže za posebne dogodke ali poslovna darila pa lahko naročite tudi pri nas na Domačiji Medot. Oglejte si ponudbo:

Ponudba
Wine is a work of art!